Istnieje niezliczona liczba miejsc na swiecie które przemawiają do smakoszy, ale Las Vegas wyróżnia się jest wyjątkowe. Swiatowa stolica zabawy dla doroslych szybko staje się tez Stolica dla Smakoszy ponieważ przyciąga coraz więcej światowej klasy szefów kuchni.
Osobiscie mialem przyjemnosc mieszkac w Las Vegas ponad rok i w pelni potwierdzam ze nie mozna sie w tym miescie nudzic i naprawde restauracje sa na swiatowym poziomie.
Kasyna i restauracje wzdluz glownej ulicy „the strip” to miejsce, w którym odwiedzający znajdą wiele najlepszych restauracji w mieście. Oto pięć, których smakosze nie będą chcieli przegapić podczas kolejnej wizyty w Las Vegas
Zdobywca nagrody Jamesa Bearda, szef kuchni Julian Serrano uważa, że „dobry posiłek najlepiej smakuje z rodziną i przyjaciółmi”, i restauracja LAGO jest idealnym miejscem do tego.
Zlokalizowana naprzeciwko kultowej fontanny Bellagio, goście mogą dzielić się różnorodnymi daniami mięsnymi, owocami morza i wegetariańskimi, jednocześnie doświadczając wyrafinowanego programu miksologii w restauracji. Wskazane jest, aby dokonać rezerwacji na niedzielny brunch, aby posmakować świeżo upieczonych ciast w włoskim stylu.
Być może nie wiesz, ale w Las Vegas znajduje się największy na świecie włoski rynek z restauracjami.
W restauracji Eataly Las Vegas w parku MGM znajduje się kilkanaście autentycznych włoskich restauracji, w których goście mogą rozkoszować podniebiene w jednej z najbardziej slynnych kuchni na świecie. Eataly będzie otwarte codziennie w okresie swiatecznym i będzie gospodarzem lekcji gotowania gdzie fani i smakosze mogą poglebić swoją pasję i wiedzę na temach kuchni wloskiej.
Niewiele jest miejsc, w których smakosze mogą zatopić zęby w wołowinie Kobe z certyfikatem A5, która jest prawdopodobnie najlepszą wołowiną na świecie, ale Jean Georges Steakhouse w ARIA Resort & Casino jest jednym z tych miejsc.
To specjalne miejsce nagradza gości najwyższej jakości wyrobami mięsnymi owocami morza, w tym kotletami z jagnięciny, kotletem cielęcym z kością, karmelizowanymi przegrzebkami.
Jeśli Twój pomysł na pyszny dzień lub wieczór obejmuje świeżo wykonane salsy i guacamole w połączeniu z wysokiej jakości tequilami i charakterystycznymi koktajlami, nie szukaj dalej niż Cantina Diablo w Luxor Hotel & Casino, gdzie szef kuchni Saul Ortiz serwuje wyjątkowe dania meksykańskie.