Czy szukają Państwo przytulnego miejsca, gdzie można skosztować hiszpańskich tapas i koktajli z ginem? Zapraszamy do tego przytulnego baru, który znajduje się przy Española Way. Idealne miejsce na spędzenie wieczoru, bar oferuje szeroki wybór tapas i napojów, które zadowolą każde podniebienie. Niezależnie od tego, czy mają Państwo ochotę na delikatne wędliny, czy świeże owoce morza, w menu każdy znajdzie coś dla siebie. I oczywiście, żadna wizyta nie byłaby kompletna bez spróbowania jednego z charakterystycznych koktajli na bazie ginu. Proszę więc wejść, usiąść i cieszyć się wspaniałym światem hiszpańskich tapas i drinków. Salud!
Zespół stojący za barem w centrum Miami rozszerzył działalność na restauracje, tworząc Tropezón, miejsce z andaluzyjskim ginem i tapasami przy Española Way. Zabawna przestrzeń pasuje do deptaka South Beach, z migoczącymi światłami i śródziemnomorskim klimatem.
Mówiąc o koktajlach, zacznij oczywiście od czegoś z ginem: jest tu ponad 20 wariantów z dodatkiem herbaty, owoców, orzechów, a nawet wędlin. Pragnienie zaspokoisz dzięki Negronis, a także Blue Matcha Yuzu, czy zrobionemu z lokalnych truskawek. Bogata oferta sherry, wermutów i ponad 100 ginów sprawia, że bar jest idealnym miejscem na spędzenie wieczoru w Miami.
Słowo „tropezón” oznacza po hiszpańsku „potknąć się”, a restauracja o tej samej nazwie czerpie inspirację z małych barów w hiszpańskiej wiosce o tej samej nazwie. W takich barach starsi mężczyźni spędzają popołudnia grając w karty, a kobiety spotykają się, aby porozmawiać przy łyku sherry.
Od starych plakatów filmowych na drewnianych ścianach po nogi jamona wiszące pod sufitem, bar jest hołdem dla hiszpańskich wiosek, które go zainspirowały. Dzięki bogatemu menu tapas, win i alkoholi Tropezón z pewnością zadowoli każdego, kto ceni sobie dobry posiłek i dobrą zabawę.
Jeśli szukasz menu, które przywołuje na myśl andaluzyjską kuchnię i gościnność, nie szukaj dalej niż przy barze. Tradycyjne dania, takie jak tortilla Española, gazpacho i patatas bravas z sosem pimento i salsą verde, pozwalają zrozumieć, dlaczego to miejsce odniosło taki sukces. Ale inne dania też bawią się konwencją w udany sposób, jak na przykład boquerones fritos, smażone sardele, które są zamknięte w chrupiącej tempurze z węgla drzewnego.
Małe talerze są tu na porządku dziennym, ale jeśli chcesz podzielić się z innymi daniami, możesz dodać chorizo do arroz al horno z szafranowym dashi, sosem piquillo i popiołem cebulowym. Jeżeli masz ochotę na coś innego, spróbuj grillowanej lokalnej ryby z sosem z masła albariańsko-oliwkowego. A jeśli naprawdę chcesz się podzielić, kowbojskie żeberka z pięcioma przyprawami i salsą Malagueña z łatwością nakarmią dwóch lub trzech vaqueros. Churros na deser to konieczność!
Details
- 512 Española Way
- Miami
- 33139
- Cross street:
- Between Drexel and Pennsylvania Aves
- Menu
- View menu
- Opening hours:
- Mon–Thu 4pm–1am; Fri 4pm–2am; Sat 5pm–2am; Sun 5pm–1am